Βωμολόχος, επιθετικός και ασυνήθιστα πνευματώδης ο Τσαρλς Μπουκόβσκι είναι γνωστός στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό κυρίως για τα διηγήματά του. Ο ίδιος ωστόσο θεωρεί τον εαυτό του πρωτίστως ποιητή.

Εκδόσεις Απόπειρα

Εκδόσεις Απόπειρα

Η συλλογή ποιημάτων «Η αγάπη είναι ένας σκύλος απ’την κόλαση» του Τσάρλς Μπουκόβσκι δεν είναι παρά μια ελάχιστη επιλογή από το τεράστιο έργο του ποιητή. Εν μέρει ένας «υπερρεαλιστής», ένας κωμικός, ένας τραγικός, με το ειρωνικό του ύφος γράφει για το κάθε τι στην ζωή: για ένα ποτήρι μπύρα, για μια ωραία γυναίκα, για ένα σκύλο, για θάλασσες και νησιά, για την αγάπη.

Μην περιμένετε ωραία λόγια δεν θα τα βρείτε τουλάχιστον όχι όπως συνηθίζεται. Θα διαβάσετε όμως μέχρι και βρισιές που κατά ένα περίεργο τρόπο θα βγάζουν ένα υπέροχο νόημα και θα σας έρθουν στο μυαλό ασυνήθιστες εικόνες και όταν τελειώσετε αυτήν την ποιητική περιπέτεια ίσως συνειδητοποιήσετε ότι μπορεί να μην χρειάζονται ωραία λόγια για μια ωραία ιστορία. Άλλωστε όπως έχουν δηλώσει ο Σαρτρ και Ζενέ «ο Μπουκόβσκι είναι ο μεγαλύτερος Αμερικάνος ποιητής».

Αυτά τα πράγματα:

Αυτά που υποστηρίζουμε με τόσο πάθος
δεν έχουν σχέση μ’εμάς.
Κι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά –
πέρα από πλήξη, φόβο, χρήμα
και ξεφτισμένη ευφυΐα.
Ο κύκλος μας, το φώς των κεριών μας μικραίνει.
Εμείς βγήκαμε έξω κυνηγώντας την ιδέα
και χάσαμε το κέντρο:
όλοι κεριά δίχως φιτίλι,
βλέπουμε ονόματα που κάποτε σήμαιναν σοφία
σαν σήματα σε πόλεις φαντάσματα,
όπου μόνον οι τάφοι είναι πραγματικοί.

Τίτλος: Η Αγάπη είναι ένας σκύλος απ’την κόλαση
Συγγραφέας: Τσάρλς Μπουκόβσκι
Εκδόσεις: Απόπειρα
Τιμή: 10,00 €