Καλωσορίζομε στην πρώτη μας +έντευξη τη Μαρίζα Παπαδημητρίου, φωτογράφο και βιντεογράφο με έδρα το Λονδίνο που ακούει στο ευφυές ψευδώνυμο «Azymmetry».

Azymmetry PicturesΌπως γράφει η ίδια στη σελίδα της είναι ένας άνθρωπος ενθουσιώδης με έντονο το στοιχείο των κινήτρων που αναζητά την ευκαιρία για νέα πρότζεκτ που θα τη γεμίσουν εμπειρίες.

Ας τη γνωρίσουμε όμως καλύτερα… Κάποιοι θα έχετε διαβάσει άρθρα της στο Dreamers & Co., το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη και το Μυστικό τετράδιο της Λίτσας Ψαραύτη, αλλά και το πρόσφατο Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, του Robin S. Sharma, το διάβασμα όμως είναι μόνο ένα από τα πολλά πράγματα που την γεμίζουν.

Φωτογραφικά πορτραίτα, ταινίες μικρούς μήκους αλλά και η δημιουργία πόστερ είναι μερικές από τις αγαπημένες της ενασχολήσεις. Είναι άνθρωπος της γενιάς μας με πολύ ταλέντο που το αποδεικνύει συνέχεια…

Azymmetry Pictures

Όταν εμείς προσπερνάμε πράγματα της καθημερινότητας και δεν τους δίνουμε την ανάλογη σημασία, είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ότι κάποιοι εμπνέονται από αυτά και με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού να δημιουργούν πράγματα που μας μεταφέρουν συναισθήματα.

Αρχικά με κέρδισαν τα πρώτα βίντεο που ανέβασε όπως το Walk with me ή το Rhythm, ενώ στη συνέχεια και οι φωτογραφίες της, πολύπλευρες και πολυθεματικές γεμάτες αλήθεια, κάτι που προσπαθώ να κάνω και εγώ με τις δικές μου.

Azymmetry Pictures

Αναμφίβολα η περίοδος που ζούμε δεν είναι εύκολη για να είσαι φωτογράφος στην Ελλάδα ή ακόμη και στην Αγγλία. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μια περίοδο με τεράστια δύναμη χάρις στα social media, που αποτελούν μια τεράστια πλατφόρμα για τον καθένα και νομίζω πως βοηθάνε πολύ. Είμαι σίγουρος πως βοήθησαν πολύ και συνεχίζουν να το κάνουν και για τη Μαρίζα.

Πώς επηρέασαν τα social media στη δουλειά σου; Είναι κάτι που το υπολογίζεις αρκετά;
Με πολλούς και διάφορους τρόπους! Έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας μας καθώς αποτελούν το πιο άμεσο και οικονομικό μέσο για να δείξει κάποιος τη δουλειά του, να αποκτήσει κοινό, να έρθει σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες, ακόμη και να δημιουργήσει νέες επαγγελματικές σχέσεις.

Πώς και γιατί επέλεξες το «Azymmetry» ως ψευδώνυμό σου; Τι σε εκφράζει σε αυτό;
Πάντα με γοήτευαν ιδιαίτερα σχήματα και εικόνες αντιθετικές με μια δόση σουρεαλισμού. Στη ζωγραφική, στο σινεμά και σε μικρά καθημερινά πράγματα γύρω μας. Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια (Τετραγωνάκια, των Kill the Cat) μου έδωσε την ιδέα να χρησιμοποιήσω τη λέξη συμμετρία. Δουλεύοντας πάνω σε αυτό και προσπαθώντας να το φέρω στα ‘μέτρα μου’ προέκυψε το Azymmetry, η συμμετρία στο ανάποδο, με μια πιο προσωπική πινελιά προερχόμενη από το όνομα μου.

Azymmetry Pictures

Από τι εμπνέεσαι για τις φωτογραφίες / ταινίες μικρού μήκους σου;
Από τους ανθρώπους γύρω μου, γνωστούς κ άγνωστους, τις ιστορίες που έχει να πει ο καθένας, τις μεταξύ τους σχέσεις, τα συναισθήματα που ζωγραφίζονται στα πρόσωπα τους και την εναλλαγή αυτών.

Ποιο βιβλίο διαβάζεις αυτή την περίοδο;
Μόλις τελείωσα να διαβάζω ένα βιβλίο της Τερίνας Μαλιώρη με τίτλο Ο βυθός των ψυχών που σύντομα θα συμπεριληφθεί στη στήλη των Dreamers & co!

Τι νέο περιμένουμε από σένα;
Το τελευταίο διάστημα δουλεύω πάνω στη δεύτερη μικρού μήκους ταινία μου, η οποία ονομάζεται Sealed και παρουσιάζει την αρχή και το τέλος μιας σχέσης, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα ως προς το τι μεσολάβησε και προκάλεσε το χωρισμό.

Ανέφερε τις 3 πρώτες λέξεις που σου ‘ρχονται στο μυαλό!
Θάλασσα, χρώμα, φως…

Καλή συνέχεια Μαρίζα, περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία το Sealed!

Σύνδεσμοι:
Azymmetry.com
Twitter.com/Azymmetry
Facebook.com/AzymmetryPictures
Youtube.com/azirmarizla
Vimeo.com/azirm