Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη περίοδο αυτή χωρίς μια βιβλιοπρόταση με θέμα τα Χριστούγεννα. Οι πιο κλασικές αναγνώσεις θα αφορούσαν βιβλία του Καρόλου Ντίκενς, όμως τη προσοχή μας τραβά μια νέα κυκλοφορία των εκδόσεων Σαΐτα.

Χριστούγεννα

«Η πολιτεία που δεν είχε Χριστούγεννα» της Ευρυδίκης Αμανατίδου, σε εικονογράφηση της Μαίρης Λαμπαδαρίου, δεν είναι άλλο από μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, κυρίως όμως για να δείξει στους πρώτους το γιατί γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα ή καλύτερα το γιατί κρατάμε τις παραδόσεις μας.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2012 και μας έρχεται από το νέο εκδοτικό οίκο Σαΐτα με πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου μεταξύ συγγραφέα, εκδότη και αναγνωστικού κοινού μέσω της ελεύθερης διακίνησης των βιβλίων προς το κοινό των αναγνωστών. Τα βιβλία τους κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή από τη σελίδα τους στο διαδίκτυο και ελεύθερα με χρήση άδειας Creative Commons.

Μια μικρή ιστορία σαν παραμύθι νομίζω πως ταιριάζει στον καθένα μας. Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς παραδόσεις; Χωρίς τις φωνές των παιδιών στον δρόμο…; Μια κοινωνία γκρίζα και στεγνή νομίζω μας τρομάζει όλους…

Η ιστορία του παραμυθιού, αν και σε τόσο μικρή έκταση καταφέρνει με ξεκάθαρο τρόπο τόσο στις μικρές αλλά και στις μεγάλες ηλικίες να τονίσει τα προβλήματα μιας κοινωνίας που ζει στη σκιά του παρελθόντος και στον φόβο του αύριο. Ένας κόσμος που όλοι είμαστε κολλημένοι σε μια οθόνη και δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε με τίποτα… εκεί με την απουσία των Χριστουγέννων αλλά και οποιασδήποτε παράδοσης, ένα μαγικό βιβλίο θα κάνει τους ήρωες του παραμυθιού να θέλουν να επιστρέψει το χαμένο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ελάτε να φορέσουμε τα κασκόλ μας, να παίξουμε έξω στο χιόνι και να επιστρέψουμε σπίτι να στολίσουμε το δέντρο και να κάνουμε χριστόψωμα.

Χριστούγεννα

Άνετα θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε το θέμα «Xριστούγεννα και παραδόσεις» με οποιαδήποτε συνήθεια του παρελθόντος που αρχίζει να ξεφτίζει στα μάτια μας και αμέσως θα καταλάβουμε το λόγο ύπαρξης της ιστορίας αυτής.

Μπορείτε να διαβάσετε το «Η πολιτεία που δεν είχε Χριστούγεννα» αλλά και όλα τα βιβλία των εκδόσεων Σαΐτα κάνοντας κλικ εδώ.

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν!

Τιμή: Δωρεάν | Σελίδες 40