Περιπλανώμενη στο Twitter έμαθα για αυτό το έργο της Ντίνας Σαρακηνού κι αμέσως σκέφτηκα νέα Ελληνίδα συγγραφέας, πρώτη δουλειά, γιατί να μην δω τι έχει να πει? Με μεγάλη μου χαρά η Ντίνα θέλησε να μοιραστεί το έργο της με τους Dreamers και έτσι ξεκίνησα. Είχα τις αμφιβολίες μου για το αν θα καταφέρω να το τελειώσω μιας και ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο που διάβαζα, αλλά η συγγραφέας είχε φροντίσει να το κάνει όσο πιο εύκολο γίνεται. Το βιβλίο είναι 213 σελίδες και εγώ κατάφερα να το ολοκληρώσω μέσα σε δύο κιόλας μέρες, μιας και η απλή γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο δεν απαιτεί ιδιαίτερη σκέψη και η εξέλιξη της ιστορίας δεν προϋποθέτει ιδιαίτερη συγκέντρωση.

Ντίνα Σαρακηνού

Πρόκειται για έναν νέο καταξιωμένο business man και για το πώς εκτυλίσσονται μερικοί μήνες από τη ζωή του. Ο ήρωάς μας έχει χρόνια εγκαταλείψει το νησί στο οποίο γεννήθηκε αποστρέφοντας μ’αυτό τον τρόπο τον χαμό της μητέρας του κατά την παιδική του ηλικία, ζει μόνος του στην Αθήνα οπού έχει στην κατοχή του μία Porsche και ως μοναδικό στόχο την όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη καριέρα. Διαβάζουμε για τα επαγγελματικά του, τα οικογενειακά του και κοινωνικά του, και είναι κάπου εκεί στα μισά του βιβλίου όπου η ιστορία ξεκινά να παίρνει μια πιο περίπλοκη τροπή. Τότε αρχίζουμε να μεταφερόμαστε συχνά από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης την Αράχωβα και την Αίγινα, φωτογραφίζουμε τον πατέρα του ήρωα μας και φίλους αυτού μα πιο πολύ παρακολουθούμε το αστείρευτο της περιέργειάς του. Κάπως έτσι ξαφνικά η ιστορία μετατρέπεται σε επιστημονικής φαντασίας, ο ήρωας καταδιώκει και καταδιώκεται, ζητάει βοήθεια από ντετέκτιβ στην προσπάθεια του να ξεδιαλύνει το μυστήριο στο οποίο εμπλέκεται, αρχίζει να εκπαιδεύεται σε ένα συγκεκριμένο είδος πολεμικής τέχνης την οποία θα χρειαστεί να εφαρμόσει και ναι, μέσα σε όλα να πλανάται από την αύρα μιας γυναίκας. Για τους αναγνώστες που αρέσκονται σε πυροβολισμούς, ανθρωποκυνηγητά και ζωές σε παράλληλα σύμπαντα, θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε.

Προσωπικά δεν είμαι φίλος της επιστημονικής φαντασίας και έτσι δε μπορώ ίσως να εκτιμήσω σωστά το αν και κατά πόσο επιτυχημένη είναι η ιστορία, μα μπορώ να πω πως δέχτηκα μια αυξημένη δόση φυσικής η οποία με κούρασε. Τέλος, πιστεύω πως το βιβλίο θα διαβαστεί πιο ευχάριστα από το γυναικείο κοινό και μ’ αυτό θα σας προετοιμάσω και για κάποια μικρά λάθη στο λόγο και τη γραφή που θα χρειαστεί να παραβλέψετε. Κατεβάστε αυτό το e-book και αφήστε το να σας συνοδέψει στις διακοπές σας. Αναμφίβολα χρειάζεται αρκετό ψάξιμο για να βρει κανείς τι κρύβεται μέσα του, ίσως αυτό το βιβλίο να είναι ένα καλό σημείο αναφοράς και για τη δική σας αναζήτηση.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί από την συγγραφέα Ντίνα Σαρακηνού, σελίδες 213, διαθέσιμο στο iBookstore στην τιμή των 9.99€

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Σαρακινού για την παραχώρηση του βιβλίου.