Μέχρι πρόσφατα πίστευα πως τα «βιβλία για νέους» απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε όσους απαγορεύεται δια νόμου να αγοράζουν τσιγάρα από το περίπτερο χωρίς τη συνοδεία ενηλίκου. Ήρθε όμως αυτό το μπλε βιβλιαράκι που ασυνείδητα τράβηξα από τη βιβλιοθήκη του παιδικού μου δωματίου να γεμίσει το μυαλό μου με εικόνες, αναμνήσεις και σκέψεις και να με κάνει να πάρω πίσω όλα όσα μέχρι τώρα πίστευα!

Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Ο λόγος για το νεανικό μυθιστόρημα Το ξύπνημα της φράουλας του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και την ιστορία δύο παιδικών καλοκαιρινών φίλων, του Αλέξιου και της Ηώς.

Ο συγγραφέας επιλέγει ως αφορμή για το ξετύλιγμα της αφήγησης την αναχώρηση του Αλέξιου για το Λονδίνο λόγω σπουδών, καταφέρνοντας με θαυμάσιο τρόπο να συνδυάσει δύο ιστορίες τοποθετώντας τη μια μέσα στην άλλη και να δημιουργήσει έναν όμορφο παραλληλισμό μεταξύ του ταξιδιού της εφηβείας και αυτού προς το εξωτερικό.

Μέσα από την αφήγηση του ίδιου του Αλέξιου βιώνουμε σαν κρυφοί παρατηρητές το ξεκίνημα της σχέσης των δύο νέων και την εξέλιξη της σε μια ερωτική ιστορία τυλιγμένη με το πέπλο της νεανικής αθωότητας. Το καρδιοχτύπι, οι κλεφτές ματιές, η δήθεν αδιαφορία και η ανεπαίσθητες στιγμές της ευτυχίας που χάνονται στο ‘πηγάδι του παρελθόντος’ περιγράφουν με μια ξεχασμένη γλυκύτητα την εμπειρία του πρώτου ερωτικού σκιρτήματος.

Η γραφή απλή, μεστή και γεμάτη ζωντάνια δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας και αμεσότητας επιτρέποντας μας να κάνουμε την ιστορία του Αλέξιου και της Ηώς δική μας ανάμνηση.

Tιμή 6,18€ | Σελίδες 88 | Εκδόσεις Πατάκη