Εργαζόμενη για κάποιο διάστημα σε ένα κοινόχρηστο εργασιακό χώρο του Ανατολικού Λονδίνου είχα την τύχη να γνωρίσω και να συναναστραφώ με άτομα ποικίλων ειδικοτήτων όπως αυτή του γραφίστα, του προγραμματιστή, του δημοσιογράφου και του βιντεογράφου. Τον χώρο μοιραζόμασταν πολλά και δημιουργικά άτομα, είχαμε καθημερινά κάποιον καινούργιο να υποδεχτούμε στην ομάδα μας, όμως είχα παρατηρήσει μια φιγούρα που παρέμενε σταθερή. Αυτό το άτομο είχε καταφέρει να ξεχωρίσει γιατί φορούσε συνεχώς το ίδιο φούτερ, σπανίως και σε διαφορετικό χρώμα. Δε σας κρύβω πως είχε περάσει απτό μυαλό μου η σκέψη πως δεν έχει άλλο… σύντομα όμως έμαθα περί τίνος πρόκειται.

DreamWear

Το όνομα αυτού… Tauseef Nawaz, ιδρυτής της μάρκας DreamWear, με καταγωγή από το Πακιστάν. Ο Tauseef επιλέγει να ντύνεται με DreamWear, όχι μόνο επειδή το βρίσκει ένα εύκολο τρόπο να προωθεί τη σειρά ρούχων αλλά και γιατί νοιώθει μια ολοκλήρωση μέσα από αυτό. Χωρίς δεύτερη σκέψη θέλησα να αποκτήσω και εγώ ένα ίδιο, και έτσι η κουβέντα μας επεκτάθηκε σε πολύωρη. Η όρεξη του να δημιουργήσει, η φιλοδοξία του να επιτύχει και ο τρόπος που εκφράζει τα όνειρα του με έκαναν να θελήσω να μάθω λίγα περισσότερα για τον Tausef, δημιουργό της σειράς ρούχων DreamWear. Τέλος, η «συνωνυμία» μεταξύ εμάς των Dreamers & Co, με την επωνυμία που ο Tauseef έχει επιλέξει να δώσει στα ρούχα του επιβεβαιώνει πως έπρεπε να το κάνω!

Πως πρωτοξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του DreamWear;
Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν μου συνειδητοποιώ πως πάντα είχα την φιλοδοξία να κάνω τα πράγματα διαφορετικά, ωστόσο ήταν μόνο όταν τελείωσα το κολέγιο τότε που άρχισα να ψάχνω ενεργά μία διέξοδο για να εκφράσω τα όνειρα μου και σύντομα η μόδα αποδείχθηκε η κατάλληλη πλατφόρμα για να το κάνω. Ήταν εκείνη η εποχή που καλλιτέχνες όπως ο Jay-Z, 50 cent και ο Kaney West άρχισαν να με επηρεάζουν σημαντικά. Ο τρόπος με τον οποίο το εξέλαβα ήταν πως εκείνοι είχαν να αντιμετωπίσουν πολλές περισσότερες δυσκολίες ώστε να επιτύχουν, παρ’ όλα αυτά τις αψήφησαν και με την επιμονή τους κατάφεραν αν πετύχουν τα όνειρά τους.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισες κατά το στήσιμο του DreamWear;
Πιστεύω πως τα εμπόδια είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και πως όσα περισσότερα ξεπερνάς τόσο δυνατότερος γίνεσαι και μπορείς να αντιμετωπίζεις το επόμενα καλύτερα. Για μένα τα θετικά και τα αρνητικά κατά τη διάρκεια του στησίματος του DreamWear μπορώ να πω πως ήταν περίπου τα ίδια στον αριθμό. Πριν τη δημιουργία της επιχείρησης υπήρξαν οικονομικά αλλά και ψυχολογικά στοιχεία που επηρέασαν άμεσα την απόφαση μου για την δημιουργία της αλλά δε με εμπόδισαν να συνεχίσω να επιδιώκω το όνειρο μου, ήμουν αποφασισμένος να δημιουργήσω το DreamWear.

Πως φαντάζεται το DreamWear σε μερικά χρόνια από τώρα;
Οραματίζομαι τη DreamWear να μετατρέπεται σε lifestyle, σε μια μάρκα αναγνωρίσιμη και άξια θαυμασμού.

DreamWear

Στη σελίδα του DreamWear αναφέρεις πως εμπνεύστηκες από την επιτυχία των Burberry, θέλεις να μας πεις λίγα λόγια γι’ αυτό;
Ήταν κάποια περίοδος που η Burberry είχε συσχετιστεί με τη νεότερη εργατική τάξη, συγκεκριμένα της Αγγλίας, η οποία με τη σειρά της σχετιζόταν με μια δόση υποκουλτούρας, γεγονός που αμαύρωνε τον τρόπο με τον οποίο το κοινό αντιλαμβανόταν την μάρκα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Angela Ahrendts και Christopher Bailey να προβούν σε πλήρη επαναπροσδιορισμό της Burberry γεγονός που έφερε μια απίστευτη παγκόσμια επιτυχία και αναγνώριση.

Αν μπορούσες να επιλέξεις κάποιον να φορέσει τη σειρά DreamWear, ποιόν θα ήθελες να δεις μέσα στα ρούχα σου;
Αν πρέπει να αναφερθώ σε κάποιον διάσημο, τότε θα επέλεγα τους Kanye West, Floyd MayWeather και την Beyonce… Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να φορούσαν DreamWear! Διαφορετικά με την ίδια θα χαρά θα ήθελα τα DreamWear να ήταν επιλογή φιλόδοξων και δημιουργικών νέων.

Τι περιμένουμε να δούμε στην επόμενη σειρά της DreamWear; Θα προστεθούν περισσότερα χρώματα ή προϊόντα;
Δε θα ήθελα να αποκαλύψω πολλά, μόνο θα πω πως η επόμενη σειρά θα εμπνέει εξίσου φιλοδοξία… το να είσαι δημιουργικός σημαίνει να εξελίσσεσαι διαρκώς…

Είδαμε πως το logo του DreamWear είναι τυπωμένο και συνοδεύει τα ρούχα, πάνω σε σελιδοδείκτη. Πως είχες αυτήν την ιδέα; Ποια η σχέση σου με το διάβασμα; Έχεις κάποιο βιβλίο ως αγαπημένο;
Πράγματι προήλθε από την αντίληψη πως, όλοι έχουμε τις δικές μας ιστορίες. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου πίστεψα πως θα ήταν ωραίο να συνδέσω τα ρούχα με πράγματα σχετικά με ιστορίες το οποίο με τη σειρά του με οδήγησε στα βιβλία και τους σελιδοδείκτες, το οποίο και εφαρμόσαμε στη φωτογράφιση των προϊόντων για την προώθηση και έπειτα μέσω των Τ-shirt. Έχω κάποια αγαπημένα, όπως η βιογραφία του Steve Jobs και το The 50th Law το οποίο έχει γραφτεί σε συνεργασία του 50 Cent με τον συγγραφέα Robert Greene και πρόκειται για μία κάπως αυτοβιογραφική αναφορά στην εξέλιξη του 50 Cent ως μουσικού με μαθήματα και ανέκδοτα από ιστορικές φιγούρες όπως ο Abraham Lincoln, Malcolm X και ο Ναπολέων. Τέλος, από τα αγαπημένα μου δε θα μπορούσα να παραλείψω τον Αλχημιστή.

Σύνδεσμοι:
www.dreamwearit.com
facebook.com/DreamWear.it
twitter.com/dreamwear_it