Ο νέος ηλικιακά και συγγραφικά Ιωάννης Ιωάννου είχε την καλοσύνη να μοιραστεί πρόσφατα μαζί μας το πρώτο έργο με τίτλο «Οι κληρονόμοι του Νίλσον». Παρότι δεν είμαι λάτρης των αστυνομικών και ίσως να μην έχω την ιδιαίτερη εμπειρία για να το κρίνω, το διάβασα με ιδιαίτερη χαρά μιας και πρόκειται για ένα νεανικό τολμηρό ξεκίνημα.

βιβλίο

Ο Ι. Ιωάννου λοιπόν, διάλεξε να μας ταξιδέψει με αυτή του τη νουβέλα στο Λος Άντζελες. Εκεί γνωρίζουμε τα αδέρφια Νίλσον, με μεγαλύτερο τον Στίβεν και έπειτα τους Άσερ και Τόρι. Σας λέω τα ονόματα γιατί αν μπερδεύεστε τόσο εύκολα όσο εγώ θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσετε εξαρχής ποιος είναι ποιος μιας και αργότερα εμπλέκονται και οι οικογένειές τους.

Τα αγόρια λοιπόν αυτά έχουν κοινό πατέρα τον μεγαλοεπιχειρηματία Άντονι Νίλσον, μα σχεδόν αμελητέες σχέσεις μεταξύ τους, τους ενώνει όμως η κοινή κληρονομιά που θα κληθούν να παραλάβουν με το συμπλήρωμα του 32ου έτους της ηλικίας τους. Λίγο πριν από αυτό όμως βλέπουμε τα νεότερα αδέρφια να σκοτώνονται, τον Άσερ κατόπιν πυροβολισμών και τον Τόρι σε τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του. Έτσι όλες οι κατηγορίες για τις δολοφονίες στρέφονται στον μεγαλύτερο από τους αδερφούς με σκοπό την αποδοχή ολόκληρης της κληρονομιάς. Ο ίδιος αναζητά βοήθεια από δύο πού γνωστούς ερευνητές τον Μπελ και Ριβ (συγκρατείτε ονόματα; Προτείνω μια επανάληψη σε αυτό το σημείο) λέγοντας τους πως είναι αθώος ενώ εκείνοι χρησιμοποιούν τη γνωριμία τους με τον επιθεωρητή της αστυνομίας Λένι για να βρουν περισσότερες πληροφορίες. Να σημειωθεί εδώ πως κύριος διαχειριστής της περιουσίας ως τώρα είναι ο στενός φίλος και συνεργάτης του Α. Νίλσον, Αλεξάντερ Κομπ (σημειώστε ονοματάκι!).

Καθώς λοιπόν οι αρμόδιοι ξετυλίγουν την υπόθεση, ο Στίβεν Νίλσον καλεί φίλους και συγγενείς του σε δείπνο, μεταξύ των οποίων τα ξαδέρφια του Τάνερ και ο φίλος του Αλ Μέλοου όπου και ανακοινώνει πως τα μερίδια της περιουσίας των αδερφών του θα μεταβιβαστούν στις γυναίκες τους. Και εκεί που νομίζεις πως όλα ξεδιαλύνουν… ένας πυροβολισμός τα ανατρέπει όλα και βρίσκει τον τελευταίο εν ζωή Νίλσον νεκρό. Τα ερωτήματα πολλά, με πρώτο και κύριο το ποιος θέλει να τους βγάλει από τη μέση με σκοπό να πάρει την περιουσία.

Παράλληλα, σε ένα τελευταίο του γράμμα ομολογεί τη ενοχή του για τις δολοφονίες. Ευτυχώς η ιστορία κρατάει μόλις 144 σελίδες συνολικά οπότε η περιέργεια λύνεται άμεσα. Ωστόσο κάθε επόμενο κεφάλαιο προσθέτει και ένα ακόμη επιπλέον κομμάτι στο παζλ και κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη σε εγρήγορση. Βρήκα την πλοκή αρκετά ενδιαφέρουσα μα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όπως και στον τρόπο γραφής. Πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους λάτρεις των αστυνομικών.

Το βιβλίο του Ι. Ιωάννου είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας και μπορείτε να το βρείτε εδώ, ενώ αν θέλετε να κάνετε πρώτα μια δοκιμή, τα πρώτα πέντε κεφάλαια είναι διαθέσιμα δωρεάν εδώ. Τέλος, υπάρχει και σελίδα του βιβλίου στο Facebook.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstars-Free Publishing, σελίδες 144, στην τιμή των 13.00€