Προσεγγίζοντας την τέχνη του ποιείν

Εκεί που η ποίηση συναντά την πεζογραφία, εκεί που οι αισθήσεις συναντούν τις τέσσερις εποχές, εκεί που ο έρωτας συναντά την αγνότητα, ακριβώς εκεί συναντά ο αναγνώστης τις σκέψεις ενός νέου συγγραφέα. Είναι το Ημερολόγιο σκέψεων.

Ημερολόγιο σκέψεων

Το θέμα; Εγώ! Δηλαδή εσύ! Η ακόμα και αυτός! Το αθώο μυαλό μου. Η ρομαντική αύρα σου. Οι ανερμάτιστες σκέψεις του. Μέσα σε μια μικρή συλλογή κειμένων ποιητικού χαρακτήρα, ο νεαρός συγγραφέας Γιώργος Βαγγελάκης, ιχνογραφεί το πολυσχιδές του ανθρώπινου μυαλού και φέρνει αντιμέτωπες την αίσθηση και τη λογική σ ένα παιχνίδι υπεροχής με σκοπό την επανάκτηση της αυτοκυριαρχίας του ατόμου.

Ανοίγοντας το πλάνο, οι απλοί και όμορφοι στίχοι του «ημερολογίου σκέψεων» παρουσιάζουν το μεγαλείο καθημερινών στιγμών που έχουν την ιδιότητα να είναι μοναδικές και ταυτόχρονα κοινές. Οι στίχοι αυτοί στο σύνολό τους δεν είναι παρά μια αυτοσκόπηση των συναισθημάτων και των βαθύτερων λογισμών του ανθρώπου. Αυτός είναι και ο σκοπός του βιβλίου κατά τη γνώμη μου˙ να οδηγήσει τον αναγνώστη στην ενδοσκόπηση του προσωπικού του κόσμου και κατ επέκταση στην εσωτερική ελευθερία. Μια ελευθερία πλήρως «θεραπευμένη» από κάθε εγωισμό και ιδιοτέλεια.

Η «ημερολογιακή» άνοιξη

«Είναι η εποχή που όλα ανθίζουν, όλα παίρνουν ζωή και νέα πνοή…η πλάση ολάκερη χαίρεται»

Δεν είναι λίγες οι αναφορές του συγγραφέα στην άνοιξη. Με τον τρόπο αυτό μεταφέρει μια νότα αισιοδοξίας στον αναγνώστη αλλά κυρίως θέλει να τονίσει την αντίθεση που μπορεί να υπάρχει μεταξύ των ανθισμένων λουλουδιών και των «μαραμένων» συναισθημάτων. Η πραγματικότητα λοιπόν δεν είναι απούσα στους στίχους αυτούς, ούτε εξωραΐζεται. Αντιθέτως καραδοκεί. Τα όνειρα στο Ημερολόγιο σκέψεων δεν πραγματοποιούνται πάντα, η άνοιξη ίσως και να έρχεται μόνο εξωτερικά και όχι εσωτερικά και οι άνθρωποι που αγαπήσαμε συνήθως δεν είναι δίπλα μας.

Ημερολόγιο σκέψεων

Το βιβλίο αυτό έχει χαρακτηριστεί σαν ένα ταξίδι. Εγώ θα το χαρακτήριζα σαν μια επίσκεψη. Επίσκεψη σε μια έκθεση ζωγραφικής. Κάθε σελίδα του μας κάνει να φανταζόμαστε έναν πίνακα ενός τοπιογράφου που αποτυπώνει τη φύση με τα χρώματα του ρομαντισμού.
Οι εύστοχες παρομοιώσεις και μεταφορές βοηθούν στην ευχάριστη ανάγνωση και τα συνυφασμένα με το νόημα ρητορικά ερωτήματα που τίθενται, κάνουν τον αναγνώστη να σκεφτεί, να αναλογιστεί, να ψάξει απαντήσεις. Μια άρτια, από λογοτεχνικής απόψεως, δημιουργία. Αποκτήστε το!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstars. Σελίδες: 30 | Τιμή: 6,90 Ευρώ |  Αποκτήστε το από εδώ.