Το καλοκαίρι ξεκίνησε επίσημα. Αυτό σημαίνει ότι ονειροπόλοι μας χρειάζεστε νέες βιβλιοπροτάσεις που θα συνοδέψουν τα ήσυχα ΣΚ σας, η πόλη αρχίζει να ηρεμεί. Τι περιμένετε; Αυτά είναι τα βιβλία που μας τράβηξαν την προσοχή!

Τι θα διαβάσουμε σύντομα

 

Στο δρόμο – Τζακ Κέρουακ

Τι θα διαβάσουμε σύντομα

Jack Kerouac – Στο Δρόμο

Μόλις κυκλοφόρησε το αριστούργημα του Τζακ Κέρουακ Στο δρόμο (Εκδόσεις Πλέθρον) σε μια νέα έκδοση που προκύπτει από το αρχικό χειρόγραφο του συγγραφέα. Αυτό μας θυμίζει και την υπόθεση που είχε προκύψει με τον συγγραφέα Raymond Carver του οποίου πριν από μερικά χρόνια είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο Αρχάριοι (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2010) που δεν είναι άλλο από το βιβλίο Για τι πράγμα μιλάμε όταν μιλάμε για αγάπη (εκδόσεις Απόπειρα, 1993) χωρίς την επέμβαση του εκδότη του.

Πώς να είσαι δύο – Άλι Σμιθ

Τι θα διαβάσουμε σύντομα

Άλι Σμιθ – Πως να είσαι δύο

Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα Πώς να είσαι δύο (Εκδόσεις Κασταννιώτης) της Άλι Σμιθ που απέσπασε πολλά βραβεία, μεταξύ αυτών το Costa Book Award 2014. Το περιμένουμε με ανυπομονησία!

Ο πρώτος κακός – Miranda July

Τι θα διαβάσουμε σύντομα

Ο πρώτος κακός – Miranda July

Τη Miranda July τη γνώρισα μέσα από το καταπληκτικό βιβλίο It Chooses You που είχαμε παρουσιάσει πριν από μερικά χρόνια, αλλά και μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες της. Χαιρόμαστε πολύ που μια τόσο σύγχρονη φωνή υπάρχει πλέον και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Το πρώτο της βιβλίο Ο πρώτος κακός κυκλοφορεί και περιμένουμε να το διαβάσουμε.

Ελένη Σταματούκου – Μπλε

Τι θα διαβάσουμε σύντομα

Ελένη Σταματούκου – Μπλε

Το Μπλε (εκδόσεις Athens Voice Books) της Ελένης Σταματούκου θα είναι το βιβλίο του καλοκαιριού! Έχει έρθει στα χέρια μας ήδη και θα μιλήσουμε για αυτό πολύ σύντομα.

Όταν το παρόν είναι δυσάρεστο, ανατρέχεις στο χθες και στις στιγμές του. Συντονίζεσαι σε μπλε διάθεση. Θυμάσαι εικόνες από ταξίδια, αρώματα από παλιούς εραστές και τους ήχους της θάλασσας από καλοκαιρινές διακοπές…

Χάρτινη Μνήμη – Έμα Χίλι

Τι θα διαβάσουμε σύντομα

Χάρτινη Μνήμη – Εμα Χίλι

Το μυθιστόρημα Χάρτινη Μνήμη (Εκδόσεις Μίνωας) είναι ένα πολλά υποσχόμενο βιβλίο που προσπαθεί να τονίσει τη σημασία της μνήμης στη ζωή μας γιατί χωρίς τη μνήμη μας δεν έχουμε τα στοιχεία της προσωπικότητάς μας και τις εμπειρίες μας. Η ηρωίδα του είναι η ηλικιωμένη Μοντ που έχει χάσει τη μνήμη της. Αυτό που τη βοηθά είναι τα πολλά χαρτάκια που σημειώνει το κάθε τι. Πώς θα λύσει το μυστήριο της ιστορίας αν δεν μπορεί να θυμηθεί τις ενδείξεις; Κέρδισε το βραβείο Costa Book Award 2014 για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.

Ποιο θα διαβάζατε από αυτά; Είναι κάποιο άλλο που ξεχωρίσατε από τις πρόσφατες κυκλοφορίες; Σχολιάστε!