Η Λούλα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου (εκδόσεις Καστανιώτη, 2013), ένα από τα πιο αυθεντικά ελληνικά μυθιστορήματα που έχουν κυκλοφορήσει και με γραφή που θυμίζει κάτι από ιστορία μυστηρίου, θρίλερ, αστυνομικού και πορνογραφήματος μάς δίνει ραντεβού από τον Φεβρουάριο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Λούλα

Η θρυλική Λούλα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου ανεβαίνει στο σανίδι από τον Δημήτρη Αγαρτζίδη, τη Δέσποινα Αναστάσογλου και την ομάδα τους Elephas Tiliensis.

Η Λούλα, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, προκάλεσε αίσθηση με την τολμηρότητά της, καθώς πραγματεύεται ζητήματα ταμπού, όπως η γυναικεία ηδονή, η λαγνεία και οι ψυχώσεις.

Για το βιβλίο αυτό ο Μένης Κουμανταρέας είχε γράψει χαρακτηριστικά:

«H Λούλα δύσκολα κατατάσσεται. Aφήγημα ρεαλιστικό, σχεδόν πορνογράφημα στην αρχή, λογοτεχνία τρόμου και θρίλερ στο μέσον, ψυχωσικό παραλήρημα ή βιντεοκλίπ στο τρίτο μέρος… H Λούλα είναι ένα βήμα στη θολή περιοχή όπου κανένας από τους “φτασμένους” μας λογοτέχνες δεν έχει πατήσει. Πού ανήκει, τελοσπάντων, αυτός ο ταλαντούχος όσο και απρόβλεπτος πεζογράφος;»

Από τη δική του οπτική γωνία, πάλι, ο Κωστής Παπαγιώργης είχε επισημάνει:

«Συναρπαστική δεινότητα στο στήσιμο αναπάντεχων καταστάσεων. Δεξιοτεχνική εμβάθυνση του προφανούς και μετατροπή του ευτελούς σε απέραντο ταμείο ψυχογραφίας. Σε παρόμοια τολμήματα απαιτείται συγγραφική πείρα, ψυχική αντοχή και, κυρίως, χαρακτήρας… O Pαπτόπουλος μπορεί δίκαια να πιστέψει ότι κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. Mε βιβλία σαν τη Λούλα μια γενιά μπορεί να δείξει τα δόντια της».

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης:

 

Πληροφορίες για την παράσταση:

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7, Νέος Κόσμος

Τηλ.: 210-921.29.00

Κρατήσεις: 210 921 2900 & www.viva.gr

Διάρκεια: Από 1 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2016

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:30

Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Βίκυ Κατσίκα. Στη φωνή του Στέλιου ακούγεται ο Πέτρος Μάλαμας.

Δραματουργική επεξεργασία–Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου

Σκηνικός χώρος–Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική: costinho (Κωστής Ζουλιάτης)

Φωτισμοί–Φωτογραφίες: Karol Jarek

Video: Μικαέλα Λιακατά, Ιάσων Αρβανιτάκης

Κίνηση: Αλεξάνδρα Καζάζου

Γλυπτά: Ιωάννα Πλέσσα

Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους