Αν έχεις διαβάσει έστω και ένα βιβλίο του Jo Nesbø είναι πολύ πιθανό ότι θα σε έχει συνεπάρει η πολύ ενδιαφέρουσα γραφή του, γεμάτο ανατροπές που χαρακτηρίζει το σύνολο του έργου του που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Όπως δήλωσε πριν λίγες ημέρες στο Lit Hub έχει δημιουργήσει ένα τέλειο γραφείο όπου έχει μια πλούσια βιβλιοθήκη, εκεί έχει επίσης πρόσβαση σε όλη τη μουσική του αλλά και έναν μεγάλο ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όλα αυτά για να μπορεί να έχει έναν ξεχωριστό χώρο που θα του επιτρέψει την αναπόσπαστη συγγραφή νέων βιβλίων. Άλλωστε, αυτό το έχουμε ακούσει και από άλλους συγγραφείς που εκτός από έναν ξεχωριστό χώρο ακολουθούν και ένα συγκεκριμένο ωράριο «δημιουργίας».

Είναι αυτό το απλό καφέ όμως, που τελικά ο Jo Nesbo έχει τη χαρά να επισκέπτεται καθημερινά για τη συγγραφή των βιβλίων του!

Jo Nesbo

Όπως δήλωσε, σε αυτό το καφέ, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους συχνάζει εδώ και 15 χρόνια σε καθημερινή βάση και από πολύ νωρίς το πρωί, για να «προλάβει» το αγαπημένο του τραπέζι όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

«Δε ξέρω γιατί πρέπει να είναι αυτό το καφέ. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο· το χειμώνα έχει ακόμη και υγρασία και κρύο, κάνουν όμως καλό καφέ και εδώ έχω γράφει κάποια πολύ καλά πράγματα.»

Αναζητήστε τα βιβλία του από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.