Η ιταλική saga θα ξεδιπλωθεί σε μια νέα σειρά 8 επεισοδίων

Ενώ αναμένουμε την κυκλοφορία του πρώτου μυθιστορήματος από την τετραλογία της Νάπολης, της Έλενα Φεράντε με τίτλο Η υπέροχη φίλη μου (εκδόσεις Πατάκη), ένα υπέροχο νέο περίμενε όλους τους φανατικούς αναγνώστες της, αυτό της μεταφοράς της τετραλογίας της στη μικρή οθόνη!

Φεράντε

Την παραγωγή έχει αναλάβει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής, η Wildside (Fremantle Media) μαζί με τη Fandango Productions που θα αναπτύξουν μαζί τη δημοφιλή τετραλογία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο Η υπέροχη φίλη μου:

Φεράντε

Ένα σύγχρονο αριστούργημα από μία από τις δημοφιλέστερες συγγραφείς της Ιταλίας. Η Υπέροχη φίλη μου είναι μια συναρπαστική ιστορία με πρωταγωνίστριες δύο φίλες, την Έλενα και τη Λίλα, που ξεκινά τη δεκαετία του ’50 με φόντο μια φτωχογειτονιά της Νάπολης. Η συγγραφέας καταδύεται στην περίπλοκη φύση της φιλίας των δύο κοριτσιών, των δύο εφήβων, των δύο γυναικών, ακολουθώντας βήμα βήμα την εξέλιξη καθεμιάς ξεχωριστά, τον τρόπο που η μία επηρεάζει την άλλη, τα συναισθήματά τους που ανά τις δεκαετίες τις βοηθούν να χτίσουν μια ουσιαστική, στιβαρή σχέση. Το απαράμιλλο στιλ της Φεράντε με την αψεγάδιαστη, σχολαστική της ματιά αναδεικνύει μέσα από τα πορτρέτα των δύο αυτών γυναικών την ιστορία μιας γειτονιάς, μιας μεγαλούπολης κι εντέλει ενός έθνους που βιώνει κοσμοϊστορικές αλλαγές με το πέρασμα των δεκαετιών, μεταλλάσσοντας τις δύο γυναίκες και μετουσιώνοντας τη φιλία τους σε μια σχέση ζωής.

Η Έλενα Φεράντε που εκδίδεται με ψευδώνυμο, θα έχει μεγάλη εμπλοκή στην τηλεοπτική μεταφορά που θα αποτελείται από 8 επεισόδια και θα γυριστεί όλη στην Ιταλία.

«Νιώθουμε προνομιούχοι να εργαζόμαστε στενά με την εξαιρετικά ταλαντούχα Έλενα Φεράντε αλλά και τη Fandango Productions για να φέρουμε αυτή την πλούσια, συναρπαστική και άκρως εθιστική συλλογή μυθιστορημάτων στη ζωή», δήλωσε ο Lorenzo Mieli, διευθύνων σύμβουλος της Wildside.

«Τα έργα της Φεράντε απεικονίζουν μια συναρπαστική και έντονη γνώση του παρελθόντος, και οι ιστορίες και οι χαρακτήρες έχουν γίνει λογοτεχνική εμμονή για πολλούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.» (Το λεγόμενο #FerranteFever)

Πρόσφατα διαβάσαμε και απολαύσαμε το βιβλίο της Μέρες εγκατάλειψης (εκδόσεις Άγρα, 2004). Αναμένουμε τα νέα βιβλία αλλά και τη τηλεοπτική σειρά, που μάλλον θα αργήσει λιγουλάκι!